YAŞIM TUTMUYOR MUTLULUĞA
• • •

Yeni albümü dijital mağazalardan satın alabilirsiniz.

YENİ ALBÜMÜ
SATIN ALIN
MAĞAZA

Gökcan Sanlıman’dan Yalnızlık Manifestosu

‘YAŞIM TUTMUYOR MUTLULUĞA’

 

GÖKCAN SANLIMAN, üçüncü albümü  ‘YAŞIM TUTMUYOR MUTLULUĞA’ ile “Amacım yalnızlığı yüceltmek veya cevabı  bulmak değil, pişmanlıklara ve yorgunluklara dert ortağı olmak” diye sesleniyor.

 

2010 yılında yayınladığı “Yesterday” albümünde bugüne ilham veren yabancı klasikleri seslendiren Gökcan Sanlıman, 2012’de şarkıcı-söz yazarı kimliğiyle öne çıktığı Soğuk Temmuz ile kendi  tarzını ortaya koydu.

 

Akustik yapıların ön planda olduğu yeni albümde ise, Gökcan’ın kendi hayatından yola çıkarak anlattığı “yalnızlık manifestosu”nun güçlü sözleri, bu kez onu ozan-şarkıcı klasmanına yükseltiyor. Klasik rock müzik enstrümanlarının yanı sıra keman, cello, ud gibi hüzünlü sesler ile anlamlanan albüm, önümüzdeki yıllarda “organik rock” akımının öncüsü olmaya da aday.

 

Avrupa Müzik etiketi ile, Şubat ayının son haftası yayınlanacak ‘Yaşım Tutmuyor Mutluluğa’, toplam 9 şarkıdan oluşuyor. Yapımı 15 ay süren albümde, söz ve müzikler; Gökcan Sanlıman ve Haluk Kurosman ortak çalışması.

 

İstanbul’un görünmeyen yalnız sokaklarından, içimizde gizlenen yalnız duygulardan ilham alan şarkılar, kimi zaman karamsar, kimi zaman dalga geçen, kimi zaman da kafa tutan hikayelere fon müziği oluyor. Albümün çıkış şarkısı “Yaşım Tutmuyor Mutluluğa” bilindik ayrılık hikayelerinden sıyrılarak bu yılın en sevilen şarkısı olmaya aday.

 
No Comments

Post a Comment